כיכר השבת

סוכות

מתכון לכבד עוף עם מנגו, שזיפים מיובשים וסלק

מורן פינטו עם מתכון לכבד עוף עם מנגו, שזיפים וסלק - חיבורים מעניינים ומרעננים שהופכים יחד למנה מרשימה שאפשר לפתוח איתה את שולחן החג או לסחוט מחמאות מאורחים בחול המועד. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לחגים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 בצלים סגולים, פרוסים
  • 4 כפות שמן
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 1 סלק גדול חי, מקולף וחתוך לקוביות
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 1 מנגו, חתוך לקוביות
  • 3 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל הסגול. לאחר 3-4 דקות, מוסיפים את הסלק, ומטגנים יחד במשך 3 דקות.

2. מוסיפים את כבדי העוף לסיר, ומטגנים יחד תוך ערבוב והקפצה רצופים במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את השזיפים ומערבבים הכל יחד. מטגנים עוד דקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. יוצקים על הכל רוטב טריאקי או סילאן, מטגנים יחד תוך ערבוב, מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ונותנים לטעמים להתאחד במשך 10 דקות.

5. סמוך להגשת המנה, מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים. מגישים לצד אורז או פירה או בכלים אישיים מיוחדים כמנת פתיחה.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה מזכיר לי את המנגו אם הפלפל חריף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
הכנתי את הכבדים לפי המתכון שלך מורן ואכן הוא נפלא, מאד מומלץ!
מנות פתיחה