כיכר השבת

צפו ב'המבקר'

ארהל׳ה נחשוני: "ה-AI לא יחליף בני אדם, הוא יחליף בני אדם שלא משתמשים ב-AI"

אהרל'ה נחשוני, מהשמות הבולטים בתעשיית המוזיקה היהודית כיום, חושף בראיון באולפן את תפיסת עולמו המוזיקלית ומדבר על האתגרים בעבודת המעבד בעולם המודרני (המבקר)

| 1 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

(צילום ועריכה: למי עזוז)

"אני לא יכול לעבוד על משהו שאני לא מתחבר אליו": המעבד והמפיק אהרל'ה נחשוני בראיון מיוחד באולפן 'כיכר השבת'.

נחשוני, מהשמות הבולטים בתעשיית המוזיקה היהודית כיום, חושף בראיון מיוחד את תפיסת עולמו המוזיקלית ומדבר על האתגרים בעבודת המעבד.

נחשוני, שהגיע למקום השלישי בקטגוריית מעבד השנה במצעד של גולשי 'כיכר השבת', מספר על תחילת דרכו המוזיקלית: "נולדתי בפתח תקווה לאבא עיתונאי ואמא מוזיקאית. כבר בגיל שלוש ניגשתי לאורגן בבית והתחלתי לנגן עליו באופן טבעי, בלי ללמוד באופן מסודר."

בראיון הוא חושף את הקווים האדומים שלו בעבודה: "אני לא יכול לקחת משהו שאני לא אוהב. אני מעדיף לקחת משהו שאני אוהב ולהרוויח חצי מהכסף, מאשר לקחת מהזמר הכי גדול עם הרבה כסף משהו שאני לא מתחבר אליו."

על עתיד המוזיקה בעידן ה-AI, נחשוני מביע עמדה מעניינת: "AI לא יחליף אף בן אדם. ה-AI יחליף אנשים שלא משתמשים ב-AI." לדבריו, מי שישתמש בטכנולוגיה החדשה - היא תשדרג אותו, אבל מי שלא - יישאר מאחור.

כיום נחשוני משלב בין עבודות אולפן להופעות חיות, כולל הופעות ענק כמו המופע הגדול של "ארץ הקודש" בחג הסוכות בארנה עם מיטב הזמרים החסידיים. "השילוב הזה הוא הנוסחה המדויקת בשבילי," הוא מסביר. "אני יכול גם לשבת עם עצמי ולהוציא את האמנות שלי, וגם להיות על הבמה ולשמח אנשים."

נחשוני מדגיש את החשיבות של יצירת מוזיקה משמעותית: "אני מעדיף שחמישה אנשים יקבלו את המסר האמיתי ויתחברו באמת, מאשר שמיליון אנשים יאהבו את זה וישמעו פעם אחת ויעברו הלאה."

צפו בראיון המלא:

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע שבראיון הזה אהרל'ה נחשוני משקף לא רק את אהבתו למוזיקה אלא גם את הערכים שמנחים אותו ביצירה ובעבודה. תפיסתו לגבי ה-AI מעניינת במיוחד, והיא מעוררת מחשבה על האופן שבו חדשנות טכנולוגית יכולה להיות כלי עזר לאמנים ולא איום.
המבקר