לכבוד ג' בתמוז ביקשנו מאשת התקשורת מירי שניאורסון ושליחת הרבי ברמת השרון אסתי משי זהב להתכנס לשיחה קצרה נשית ואיתנית ברוח הזמן והתקופה כדי לספר לנו מה אנחנו חוגגים בתאריך הזה? מה פועל הרבי מליובאוויטש עבור נשים בעידן המודרני ועבור עם ישראל בכלל, ואיך נוהגים ביום מיוחד עבור עם ישראל כולו, שכן חזונו ופועלו של הרבי נגעו בחייהם של כל אחד ואחת מאיתנו.
מה הדרך הראויה לציין יום זה?
הדלקת נר: הדליקו נר נשמה שיבער במשך כל היממה (החל מערב ג' בתמוז).
לימדו את תורתו של הרבי: במאות שעות של התוועדויות, שיחות ומפגשים אישיים ('יחידויות') הרבי הקדיש את זמנו ללמד את עם ישראל. הקדישו זמן מה כדי ללמוד ולהכיר את חכמתו של הרבי, אותה שאב מחכמת הנצח של התורה.
כתבו מכתב "פדיון נפש": מנהג עתיק הוא לכתוב מכתב ובקשת ברכה – הנקרא גם בשם "פדיון נפש" או בקצרה פ"נ – ולהניח אותו על קבר הצדיק. ככלי לקבלת הברכה, כדאי לקבל החלטה טובה ולהוסיף בלימוד תורה ובקיום מצוות. בכתיבת הפ"נ נהוג לציין את שם הכותב/ת ושם האם, וניתן גם להזכיר שמות של בני משפחה ויקירים לתפילה עבורם. לאחר שקוראים את הפ"נ ניתן לשלוח אותו אל מקום מנוחתו של הרבי בדוא"ל או בפקס.
תנו צדקה: צדקה היא מצווה גדולה. ביום המוקדש לרבי, תנו צדקה לארגונים ולמוסדות שנוסדו על ידו.
שוחחו על חזונו ואהבתו של הרבי: בבתי חב"ד רבים בארץ ובעולם ייערכו אירועים מיוחדים לציון ג' בתמוז.
גם אם אינכם יכולים להשתתף באחד מהם, נצלו את היום כדי לשוחח עם המשפחה והידידים על מסירותו של הרבי לעם ישראל ועל חזונו להביא את המשיח ולהפוך את העולם למקום טוב ואלוקי יותר.