"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: דיני הנמכת והגבהת האש בבישול - ביום טוב. להגביה אש ביום טוב, לכל צורך - מותר. כל הבעיה זה להנמיך את האש, כי הנמכת האש זה כיבוי חלקי.
בהנמכת האש יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים. לספרדים בכל מקרה אסור חוץ מסוג תבשיל שאם אני לא ינמיך, אז הוא יישרף. ואם אני יוציא אותו - הוא יתקלקל. לדוגמה, אורז. מרק למשל, מבעבע, יגלוש תוציא אותו. אבל אורז אין לך מה לעשות, אז סוג אוכל כזה - תנמיך.
לאשכנזים, גם זה בעיה. אז מה יעשו? יש פתרון. ידליקו אש נוספת מאש לאש על אש נמוכה ויעבירו את הסיר לשם. אם אין אש נוספת - אז ינמיכו, כי הכיבוי יותר חמור מהדלקת אש נוספת מאש לאש.