1.תנו לילד לכתוב את השאלות האפשריות שהוא יכול להשאל במבחן - ברגע שהוא מודע לשאלות שיכולות להיות מהחומר הנלמד הוא יודע חלק נכבד מהחומר, היישום של התשובות הוא החלק החשוב במבחן. עזרו לו לענות נכון על השאלות האפשריות זה ייתן לו פקרטיקה נהדרת לדעת כיצד לגשת למבחן.
2. עזרי לו לדמיין - ילדים ניחונו בכח דימיון מפותח, כאשר אתם יושבים ללמוד איתו את החומר, ספרו לו את זה בתור סיפור דמיוני כדי שהוא יוכל לזכור טוב יותר את הנתונים למבחן.
3.תנועות וסימנים - כמה פעמים קרה לך שעשית קיצור שם או סימן למשהו שאת רוצה לזכור, וזה עזר לך. השתמשי בסימנים וקיצורים או אפילו סיטואציות על מנת לשייך אליהם נתונים מהחומר כדי שהילד יזכור.
4.מזעור של פרטים - השתדלו למזער לו כמה שיותר את הפרטים, המוח שלנו קולט מהר יותר פרטים קטנים מאשר גדולים וזוכר אותם לתווך ארוך יותר.
5.לזכור את העיקר- תנו לו ציוני דרך על מנת שיוכל לזכור את העיקר בחומר, למשל ספרו לו בדיחה/תנו סימן מובהק על החומר העיקרי כדי שיוכל לזכור טוב יותר את הנקודה המרכזית.
6.מחשיבה חיובית - אל תשכחו לתת לו בטחון עם אמירות מעודדות שייקנו לו הרגלי חשיבה חיוביים, זה המפתח להצלחה, 'אני אצליח', ' אני יכול' ועוד.. לא לתת ביטוי לאמירות כגון: ' אני אכשל במבחן', 'אני לא יכול' וכדו'
7. בשעת המבחן - הדריכו את הילד שקודם כל יקרא ויבין את השאלה, להתחיל ממה שיודע, לבדוק אם התשובה מלאה ואיכותית, לעבור על התשובות לפני שמגישים, והכי חשוב כשאר מסיימים את המבחן לא לצאת ולהשוות תשובות עם אחרים, המבחן הסתיים - בהצלחה.
]]>