הורים בחרדה: שלום כיתה א'

גדלתם! אתם כבר לא הורים לילד ממש קטן, הוא אמנם עדיין הקטן שלכם אבל בעצם זהו המעבר חציה שלו מגיל הינקות לילדות. מסתבר שהורים לילדים העולים לכיתה א' נוטים לפתח חרדה והתרגשות יתר. המעבר הוא לא רק עבור הילד אלא גם להורים * מוכנות הורית לכיתה א'

| כיכר השבת |
הידיעה שהנה יש לי ילד שכבר אוטוטו קורא, כותב ומבין כלי תקשורת נוספים, מלבד הקשר ההורי המתפתח לאיטו מלידה. נוסף לתחושת הגדילה, מתלווה תחושת הניתוק אשר הורים מתקשים לדבר או להצביע עליה במיוחד. בכל שלב בשלבי התפתחות הילד, עד שהוא הופך להיות בוגר ועצמאי אנחנו מתנתקים ממנו חלקית, זהו הקושי הפנימי שלנו כהורים.

קושי נוסף הניצב בפני ההורה הוא הציפיה וההערכה כמשוב מהילד העולה לכיתה א', כביכול שלב זה נתפס כשלב התוצאות, איך אנחנו בתור הורים מקבלים את האישור שהעמל שלנו היה שווה עד כה? הנה הזאטוט שלנו הפך לאישיות נפרדת מאיתנו, ומשקף במידת מה את החינוך ששתלנו בו.

צריך לזכור כי על אף הרגשות, ההתרגשות, הציפיות והאהבה הגדולה שאנו רוכשים לילדינו, הילד הוא זה שעולה לכיתה א' בשלב הזה. הזיכרונות שלנו בתור הורים על ימי בית הספר, מורינו והפעילות החברתיות שנטלנוו בהן חלק אינן רלוונטיים לגביו. מבחינתו זה דף חדש עבורו ואנו צריכים להשכיל ולתת לו את הביטחון לצעוד אל היעד בביטחה, לחצים ופחדים מיותרים המושלכים על הילד יכולים ליצור סתם מתחים מיותרים בין ההורה לילד. יחסי ציפיה ואכזבה שיכלו להמנע במידה ונכין את עצמינו מראש.

מוכנות הורית לכיתה א'

אז כן, יש דבר כזה לפני שאנחנו דואגים שילדינו יהיו מוכנים לכיתה א', בואו נדאג להכין את ההורים שביננו. למתן ציפיות, להתרגש עם הילד במידה מאוזנת ולא שתערער את ביטחונו, לתת לו עצמאות להתכונן לכיתה א' בעצמו, ולא להשמיע משפטים מיותרים כגון: "עם התנהגות כזו לא תוכל לעלות לכיתה א'" משפט הרווח בחופש שבדכ' נובע מחרדת ההורה, כאשר הוא מזהה התנהגות שנראה לו כי תהווה לילד קושי בהמשך. אמנם לעלות כיתה הוא אחד הארועים המרגשים לנו כהורים אך אל נשכח שיש לנו אחריות כלפי ילדינו הרכים, היו מתונים שמחים ואוהבים.

כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את שלב ההתארגנות:
  • הכינו ביחד את החפצים, ההתארגנות ביחד חשובה לרכישת עצמאות, תנו לו להבין כי שלב ההתארגנות חשוב עבורו, וכי הוא חלק מהתהליך.
  • הימנעו ממשפטי זהירות מיותרים, זיכרו אתם ההורים שלו לא המורים, בעיקר הקנו לו ביטחון ועודדו אותו, צרו לו תמונה עתידית חיובית.
  • ארגנו מקום או פינה מיוחדת להכנת שיעורי בית, המיקום והתחושה כי יש לזה מקום מיוחד, יוצרים סדר וארגון וכבעל ערך וחשיבות.
  • שדרו לילדכם כי הישגיו בלימודים פחות חשובים מהדרך, ההצלחות הן ללא קשר הם אמנם התוצאות אך לא בהכרח, וכי אתם אותו בכל מצב ללא קשר לתוצאה
  • ]]>
    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    תוכן שאסור לפספס

    Mame לאישה הדתית