כאשר זוכרים שכל אחד ואחד הוא "בן" של הקב"ה, יצירתו בצלמו ובדמותו - "צלם אלוקה ממעל", גם כאשר הוא נראה קצת מוזנח או בלתי מטופח בעליל, חיצונית או פנימית, אז אפשר לאהוב ולהתחבר לכל אחד באשר הוא, לאהוב אותו כאהבתנו את עצמנו.
רמז לדבר: המילה "אהבה" בגימטרייה היא 13, ואם נכפיל אותה ב- 2 (כשה"ואהבת" הוא כפול 2 ובבחינת "כמוך") אז התוצאה היא 26, כמניין שמו של הי"ת - "אני ה'"
מסופר על הגאון רבי אליהו לופייאן זצ"ל ששמע פעם מחנך דגול שטוען על בחור ש"ממנו כבר לא יצא כלום", הזדעזע רבי אליהו מאוד וטען מיד לעומתו שיש בזה איסור של כפירה ממש.
יש שטענו שלכך גם בחר הכתוב בלשון "ואהבת לרעך", כאשר המילה "רעך" מזכירה לנו את המילה "רוע".
כלומר, שה"ואהבת" בא לידי ביטוי בללמד זכות ולמצוא תמיד את נקודת הטוב שקיימת בכל אדם, ממש כמו שהיית מוצא על עצמך לו היו מוצאים בך אחרים משהו רע.
לא בכדי קשורה פרשה זו עמוק בהוויית הימים העוברים עלינו, ימי הספירה, בהם לא נהגו תלמידי רבי עקיבא, לפי רום דרגתם, כבוד זה בזה.
ביכולתנו לשנות את המציאות ולשכתב את ההיסטוריה, אם נתן דעתנו לצרכים הרגשיים של הזולת. כי לפעמים, כמו שאמר רבי ישראל מסלנט זצ"ל, "הגשמיות של הזולת היא הרוחניות שלנו".
"אדרבא, ותן בליבנו שנראה כל אחד במעלת חברינו ולא בחסרונם..."
אבי אברהם, מלווה רגשי רב תחומי לנוער נושר וקבוצות סיכון, מעביר סדנאות לקידום והעצמה בשפת המוזיקה. לפניות והארות: avrahamx2@gmail.com
]]>