קשרי חברה חשובים נוצרים דרך המשחק, תכונות כמו: שיתוף, סקרנות, נתינה וקבלה, פעלתנות ומוטיבציה הבאות לידי ביטוי במשחק. המשחק אף מפתח את יכולותיהם והביטחון העצמי שלהם.
כאשר הילד ניגש למשחק, מטרת המשחק צריכה להיות ברורה לכם או לילדכם, אם הוא עדיין תינוק בשלבי התפתחות, דאגו שיהיו משחקים המתאימים לגילו, הבחנה בין צבעים, תחושות, ומשחקים שמהווים עזר לפיתוח המוטוריקה של התינוק.
כאשר הם גדולים יותר, דאגו שמעבר להנאה שהמשחק אמור להעניק לילד, המשחק יהוה בישבילו גם מניע לפיתוח חשיבה ויצירתיות.כך אתם מעודדים את יכולותיו של הילד ועוזרים לו להגיע לפיתוח יכולות קוגנטיביות בעזרת המשחק.
חוקי המשחק חשובים מאד לתהליך המשחק הם מחנכים לגבולות, למיקוד, ומקנים תיאום ציפיות של הילד מהמשחק, החוקיות בונה מסגרת ברורה וגם מונעת מריבות מיותרות בזמן משחקי חברה קבוצתיים.
מנצחים ומפסידים, אלו הם המושגים התוצאתיים המתקבלים מתהליך המשחק, יש להסביר לילד שיש מנצח ומפסיד וזה המשחק. כמובן שזה מעודד תחרות ופיתוח יכולות, אך לא פחות חשוב החינוך לסובלנות, ובמידה והילד הפסיד יש ללמדו להפסיד בכבוד. זה יהווה עבורו הכנה מצויינת לחיים האמיתיים.
למשחקים יש חשיבות וערך רב בתהליך הגדילה של ילדייך, אל תמנעי מהם שימי לב למשחקים ומטרתם הלימודית הם חשובים ותורמים המון להתפתחותם.
]]>