רכיבים
- 3 בננות בשלות
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 120 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות חלב
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
תוספות אפשריות: 1/2 כוס אגוזי מלך / אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס
לציפוי:
- 110 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הציפוי:
1. במיקסר ידני או עומד, מקציפים את החמאה וגבינת השמנת במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח, מקציפים במהירות נמוכה במשך 30 שניות ואז מעלים למהירות גבוהה ומקציפים במשך 2 דקות. אם אתם רוצים קרם סמיך יותר, מוסיפים 1/8 כוס אבקת סוכר. שומרים את הקרם בקירור עד לציפוי המאפינס.
עוברים להכנת המאפינס:
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות. מוסיפים את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל, החלב והביצה ומקציפים במשך 10-15 דקות.
3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי למנוע מתערובת הביצים לאבד מהנפח שלה. לאחר שהתערובת הופכת לבלילה אחידה, מוסיפים אגוזי מלך / פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.
4. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים, מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים במשך 16-18 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את המאפינס לצינון מלא על רשת.
5. מזלפים את הציפוי על כל מאפינס ומגישים מיד.