רכיבים
- 8 פרוסות חלה משבת / לחם מאתמול
- 4 כפות פשתן טחון
- 40 מ"ל חלב שקדים / חלב סויה / חלב שיבולת שועל
- 4 כפות תחליף חמאה פרווה / שמן קוקוס
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הפשתן הטחון עם חלב השקדים (או כל חלב לא חלבי אחר) ומשרים במשך 20 דקות.
2. מוסיפים לקערה את פרוסות הלחם ומשרים אותן במשך 10-60 שניות, תלוי עד כמה הלחם יבש.
3. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות תחליף חמאה או שמן קוקוס ומטגנים 4 פרוסות לחם עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג, מוסיפים למחבת את תחליף החמאה / שמן הקוקוס שנותר ומטגנים באותו אופן את 4 פרוסות הלחם הנותרות.
איך מגישים?
עם ביצים - בכל צורת הכנה שלהן, פרוסות אבוקדו, ריבה מתוקה, פירות טריים וסירופ מייפל, גבינת שמנת (הנוהגים בהיתר יכולים להוסיף גם פרוסות סלמון מעושן) ואפילו בשר מפורק ברוטב מתקתק.
יש לכם הצעות הגשה נוספות? ספרו לכולם בתגובות