לגרנולה:
- 2 כפיות שמן, רצוי שמן קנולה
- 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 כפית קינמון
- 6 כפיות דבש
- 1/2 כפית תמצית וניל
להרכבת הכוסות:
- גרגירים מ-2 רימונים
- 3 כוסות יוגורט יווני
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן וכשהוא חם, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מוסיפים את שיבולת השועל ומטגנים אותה קלות תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות, עד שהשמן נספג בשיבולת השועל ועולה ניחוח קלוי.
2. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את הקינמון, הדבש ותמצית הווניל וממשיכים לטגן תוך ערבוב מתמיד במשך 2-3 דקות, עד שהגרנולה מקבלת גוון שחום יפה ומצופה היטב בדבש והקינמון.
3. מעבירים את הגרנולה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית או כף, מורחים את הגרנולה על הנייר כדי שתצטנן לחלוטין. לכן כדאי להכין את הגרנולה בערב כדי שהיא תהיה מוכנה להגשה בבוקר.
הרכבת הפרפה:
4. מניחים מעט גרגירי רימון בתחתית של כל אחת מ-4 הכוסות. מניחים מעל מעט מהגרנולה, שכבה של יוגורט, גרגרי רימון, גרנולה, יוגורט ועוד קצת גרגירי רימון.
ניתן להכין את הפרפה מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים. שימו לב: אחרי כמה שעות במקרר, הגרנולה תהפוך לרכה ולא תהיה קריספית, אך עדיין תהיה טעימה ומזינה.