זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 כוס שקדים פרוסים או כל סוג אגוזים אחר, קצוצים גס
- 1/4 כוס זרעי צ'יה (לא חובה)
- 2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 2 כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס שבבי קוקוס או 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים / שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתכון ל-6 כוסות גרנולה
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל, השקדים, הצ'יה, הקינמון והמלח.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הקוקוס המומס עם המייפל ותמצית הווניל ויוצקים את התערובת על תערובת שיבולת השועל. מערבבים היטב עד שהכל מצופה.
3. מורחים את הגרנולה בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש מ-180 מעלות במשך 20 דקות. באמצע האפייה, מערבבים את תכולת התבנית.
4. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הקוקוס, מערבבים היטב, משטחים בחזרה לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהגרנולה קלויה וזהובה.
5. מניחים את התבנית על רשת תנור ומצננים עד לטמפרטורת החדר. מערבבים פנימה את הפירות היבשים והשוקולד, אם רוצים, או כל תוספת אהובה אחרת. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד חודש.