רכיבים
- 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1 כפית מלח
- 4 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים, טרופות היטב
- 3/4 כוס חלב
- 1/3 כוס חמאה מומסת
- 1 כוס אוכמניות טריות או קפואות (ולא מופשרות)
- 3 כפות קמח
- מעט חמאה לשימון שקעי התבנית
אופן ההכנה:
1. משמנים קלות עם חמאה תבנית עם 12 שקעים או 12 תבניות מאפינס אישיות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסוכר.
3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב והחמאה המומסת ואז יוצקים את התערובת לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים קלות, רק לאיחוד של הבלילה. אל תנסו להגיע למרקם חלק וללא גושים, כי אז המאפינס יצאו קשים ומתפוררים.
4. בקערה בינונית, מערבבים את האוכמניות עם 3 כפות קמח עד שהן מצופות היטב ואז מוסיפים אותן לבלילה. מערבבים קלות.
5. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום יפה וניתן לשלוף אותם בקלות מהתבנית.