רכיבים
- 1 בגט ארוך (רצוי בגט מחמצת)
- 6-8 שיני שום, קלופות
- 150 גרם חמאה עם מלח, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כף בזיליקום מיובש או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
- צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת קטנה על אש בינונית, מבשלים יחד את שיני השום עם 15 גרם חמאה, במשך 5-10 דקות, עד שהחמאה נמסה והשום רך. תוך כדי הבישול, מערבבים מדי פעם כך שהשום יתקרמל כראוי. לאחר מכן מסירים מהאש ומועכים את השום למחית בעזרת מזלג.
2. פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 1 ס"מ - אך משאירים את תחתית הבגט מחוברת. מניחים את "מניפת" הבגט על ריבוע גדול של נייר כסף.
3. בקערה קטנה, מערבבים את יתר החמאה עם הבזיליקום, האורגנו, הפטרוזיליה, הצ'ילי, הפרמזן, מחית השום המקורמל. מלח ופלפל שחור. מורחים בנדיבות את חמאת השום ועשבי התיבול בין פרוסות הבגט.
4. עוטפים את כל הבגט בנייר כסף, מניחים בתבנית או מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות להזהבה יפה. מגישים מיד.