לפנקייקים:
- 1 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק (מודדים לאחר הניפוי)
- 1 כוס קמח לבן (מודדים לאחר הניפוי)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כפית מלח גס
- 2 כפות סוכר
- 1 1/2 כוסות רוויון (ניתן להחליף בתערובת של חצי חלב וחצי יוגורט מעורבבים היטב)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 60 גרם חמאה, מומסת
- שמן לטיגון
לרוטב השוקולד:
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס שוקולד חלבי שבור לחתיכות
- 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והסוכר. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הרוויון, הביצים, תמצית הווניל והחמאה המומסת. יוצרים גומה בתערובת היבשה ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה. מערבבים יחד בעזרת כף עץ או מרית סיליקון עד לאיחוד. מניחים בצד ועוברים להכנת רוטב השוקולד.
2. בסיר קטן על אש בינונית, מביאים לרתיחה את השמנת ואז מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את השוקולד, החמאה, הקינמון והמלח עד שמתקבל רוטב אחיד. מסירים מהאש ומניחים בצד או משאירים לחימום על אש נמוכה מאוד עד להגשה. הרוטב יהיה סמיך יותר כשהוא יתקרר.
3. מחממים מחבת על אש בינונית ומברישים אותה בשכבה דקה של שמן. יוצקים 1/4 כוס מהבלילה לכל פנקייק ומטגנים 4-5 פנקייקס בכל פעם (או פחות, תלוי בגודל המחבת). לאחר 3 דקות או כשנוצרות בועות על פני השטח העליון והקצוות מתייצבים, הופכים את הפנקייקס ומטגנים עוד 2 דקות, עד להשחמה יפה. מוציאים לצלחת ומכסים בנייר כסף עד להגשה.