זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- להגשה: ריבת חלב / סירופ מייפל / סירופ שוקולד / סוכריות עדשים / פירות חתוכים ויוגורט או שמנת
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים (ללא תוספות ההגשה כמובן), עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירית.
2. כדי לחסוך זמן, מחממים מחבת או סיר חלביים רחבים כמה שיש, משמנים קלות בחמאה ויוצקים פנימה כמות שווה מהבלילה לכל פנקייק, כך שלא משנה איזה גודל תעשו אותם, שיהיו שווים בגודלם.
3. כשהחלק העליון מעלה בועות, הופכים את הפנקייקס, מטגנים עוד 30 שניות ומוציאים לצלחת. מגישים מיד, חם.