זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 4 פרוסות לחם עבות, רצוי לחם כפרי
- 1 שן שום, חצויה
- חמאה מרוככת בטמפרטורת החדר / שמן זית / מיונז
- 1 עגבנייה בשלה גדולה, פרוסה דק
- 1 קופסת שימורי סרדינים
- 1/4 בצל סגול קטן, פרוס דק
- שמן זית לזילוף
- לימון לסחיטה מעל
- מלח ופלפל שחור גרוס
- עלי בזיליקום טריים, קרועים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בטוסטר, במצנם או בתנור, קולים את פרוסות הלחם להשחמה יפה משני הצדדים. ברגע שהפרוסות מוכנות, מוציאים ומשפשפים עליהן בחוזקה את השום מהצד החתוך שלו. מיד אחר כך מורחים על צד אחד את החמאה או מיונז או מזלפים שמן זית.
2. מחלקים את פרוסות העגבנייה בין פרוסות הטוסט ומתבלים במעט מלח.
3. מסדרים מעל את הסרדינים ופרוסות הבצל, מזלפים שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.