זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים
- 1/4 כוס שמן
- 3 כפות סוכר
- 3 כוסות מים
- 1 כף מלח
- שמן לטיגון עמוק
למילוי:
- טונה משימורים, מסוננת
- סלט קוביות עגבניות ומלפפונים, לא מתובל
- 4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים, חתוכים לקוביות
- כמון
- מלח
- אריסה
- ביצים קשות, חתוכות לקוביות
- מלפפונים חמוצים, פרוסים
- מטבוחה
אופן ההכנה:
1. הכנת תפוחי האדמה: מתבלים אותם במעט כמון ומלח ומניחים בצד.
2. הכנת הפריקסה: במיקסר עם וו לישה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, עד שמתקבלת בצק רך מאוד. מוסיפים את המלח ומעבדים 5 דקות נוספות. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. משמנים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל שווה.
4. בסיר, מרתיחים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (אבל לא יותר מדי), מטגנים את כדורי הבצק אחד אחרי השני, משני הצדדים, עד להזהבה יפה. מעבירים את הפריקסה המוכנים לנייר סופג עד שהם מצטננים מעט.
5. לאחר שהפריקסה מתקררים, חוצים אותם וממלאים בכל מרכיבי המילוי.