זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות
- 2 כפיות מים
- 1/2 1 כפיות שמן זית
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי
- 1/8 כפית מלח גס
- 1/8 כפית כמון
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
1. מניחים את קוביות הבטטה והמים בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל, מכסים בניילון נצמד ומחממים במשך 4 דקות על חום גבוה, עד שהבטטה רכה. מעבירים את קוביות הבטטה לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים 5 דקות.
2. במחבת, רצוי מברזל יצוק, מחממים כפית שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את קוביות הבטטה, הגמבה, הצ'ילי, המלח והכמון ומטגנים במשך 6-8 דקות, עד שהבטטות פריכות. מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה.
3. מוסיפים 1/2 כפית שמן זית לאותה מחבת, שוברים את הביצה ומוסיפים אותה למחבת. מטגנים במשך 3-4 דקות ומעבירים את ביצת העין לצלחת עם תפוחי האדמה. מוסיפים עלים ירוקים ופרוסות אבוקדו ומגישים מיד.