רכיבים
- 1 בננה
- 3/4 כוס יוגורט יווני
- 5 תותים, חתוכים לרבעים
- 1/4 כוס אוכמניות
- 1/2 כוס גרנולה
- 1/4 כוס בננה ותותים מיובשים
- 2 כפות חמאת שקדים, מומסת
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבננה לשניים. חותכים את שני החצאים הללו לאורך.
2. מניחים על צלחת הגשה. יוצקים מעל את היוגורט ומחליקים אותו בעזרת גב הכף. מוסיפים את התותים החתוכים, האוכמניות, הגרנולה, הבננה והתות המיובשים ומזלפים מעל את חמאת השקדים המומסת. מגישים מיד.
הערות:
1. מומלץ להשתמש בסכין חיתוך חדה לבציעת הבננה, כך שיוותרו פרוסות נקיות ואסתטיות.
2. כדאי להקפיד להמס את חמאת השקדים בקערה הבטוחה לשימוש במיקרוגל במשך 30 שניות. יתכן שיהיה צורך להמס אותה במשך 15 שניות נוספות, תלוי בסמיכות חמאת השקדים שלכם. מערבבים בין כל חימום ולא מחממים יותר מדקה כדי להימנע מהרס חמאת השקדים.
3. ניתן להשתמש בפירות ותוספות אחרות.