זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 6 ביצים גדולות, טרופות
- 2 פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס עלי תרד בייבי
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת / שמרים תזונתיים
- 1 כף תימין מיובש
- מלח ופלפל שחור
- שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הביצים הטרופות עם הירקות החתוכים, עלי התרד, הגבינה המגוררת והתימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 8 שקעים או 8 תבניות מאפינס, וממלאים אותן כמעט עד הסוף בתערובת הביצים והירקות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות ומשגיחים מקרוב שהמאפינס לא ייאפו יתר על המידה.
4. מוציאים מהתנור, נותנים להם להצטנן 5 דקות ובעזרת כף גדולה מחלצים אותם מהתבנית. מגישים מיד או מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד 3-4 ימים או במקפיא עד 4 חודשים ומחממים במיקרוגל לפני ההגשה.