רכיבים
- 3 כוסות (מדידה) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
- 1/2 כוס פקאן טבעי
- 1/2 כוס שקדים שלמים
- 1/2 כוס אגוזי לוז
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
- קורט מלח
- 1/2 כוס חמוציות - לא חובה
- 1/2 כוס קוקוס קלוי - לא חובה
- 1/2 כוס שבבי שוקולד מריר - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את השקדים, האגוזים והפקאנים.
2. מניחים בקערה את שיבולת השועל וכל סוגי האגוזים והגרעינים ומערבבים.
3. בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, שמן הקוקוס והמלח, לתערובת חלקה.
4. מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים עד שכל הגרעינים והאגוזים מצופים.
5. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומפעילים טיימר. כל 10 דקות פותחים ומערבבים - סה"כ 30-40 דקות אפייה.
6. מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.
הערות:
1. חשוב להקפיד על ערבוב כל 10 דקות, כדי שהכל יאפה בצורה אחידה.
2. הגרנולה מוכנה כשהיא יבשה וזהובה והשקדים והאגוזים קלויים.
3. לאחר האפייה ניתן להוסיף חמוציות, קוקוס קלוי או שבבי שוקולד מריר.