רכיבים
- 1 כף שמן זית כתית + יותר, לפי הצורך - לגימור
- 1 כף חמאה לא מלוחה
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב, מרוסק
- 3 שיני שום, טחונות
- 2 כפות חריסה
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כוסברה טחונה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 800 גרם שעועית לבנה, מבושלת
- 6 פרוסות לחם עם בצק עבה
- 1/2 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והחמאה, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והפלפל הצהוב ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
2. מערבבים פנימה את החריסה ומבשלים במשך כדקה, תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את העגבניות, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפפריקה והכוסברה; מתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט, במשך 10-15 דקות.
3. מערבבים פנימה את השעועית הלבנה וממשיכים לבשל על אש נמוכה, עד שהתערובת סמיכה ודמויית תבשיל. שומרים על חום הסיר בזמן הכנת הטוסט.
4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מניחים את הלחם על משטח עבודה ומזלפים מעליו שמן זית באופן שווה, על שני הצדדים. כשהמחבת חמה, מוסיפים את הלחם וקולים אותו עד להחרכה קלה משני הצדדים, במשך כ-3 דקות לכל צד. מעבירים כל חתיכת לחם קלוי לצלחת הגשה.
5. מוציאים את תערובת השעועית מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה והבצל הירוק. יוצקים מתערובת השעועית מעל כל צנים.