רכיבים
- 6 כפות ממרח פסק זמן / ממרח שוקולד
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 4 כפות חמאה, מומסת
- 1 כוס לֶבֶּן
- תרסיס שמן
- סירופ מייפל, להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים 6 גבעות של ממרח השוקולד (המורכבות מ-1 כף, כל אחת) על תבנית האפיה ומשאירים מספיק מרווח בין אחת לשניה. בעזרת סכין, משטחים כל גבעה לעיגול דק.
2. מעבירים את תבנית האפיה למקפיא ומקפיאים את הממרח עד שהוא יציב, לפחות שעה (או עד לילה).
3. כאשר עיגולי ממרח השוקולד קפואים, מכינים את הפנקייקס. בקערה גדולה מקציפים את הקמח עם הסוכר, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח, עד לאיחוד. יוצרים באר במרכז החומרים היבשים ומוסיפים את החמאה והלֶבֶּן. מערבבים לשילוב.
4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מרססים עליה את ספריי השמן.
5. יוצקים 1/3 כוס מבלילת הפנקייק על המחבת החמה. מניחים עיגול ממרח שוקולד במרכז ואז עוד מעט מבלילת הפנקייקס (1-2 כפות) מעל.
6. מטגנים עד להזהבה, במשך 3-4 דקות ואז הופכים את הפנקייקס ומטגנים עד שהם מזהיבים בצד השני, במשך 2-3 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת, מניחים בצד וממשיכים עם עיגולי ממרח השוקולד והבלילה הנותרת.
7. להגשה, עורמים שלושה פנקייקים על כל צלחת. מגישים מיד עם סירופ מייפל בצד (אם משתמשים).