רכיבים
- 45 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית או שמן ניטרלי אחר
- 2 בצלים, פרוסים דק
- מלח גס ופלפל שחור
- 3/4 כוס סיידר תפוחים
- 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
- 1 כף מרווה טרייה קצוצה (לא חובה)
- קמצוץ צ'ילי גרוס
- 8 פרוסות לחם מחמצת
- 2 כפות שמן זית להברשת הלחם
- 1/2 1 כוסות גבינת גאודה מגורדת
- 1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת או גבינה קשה אהובה אחרת
- 1 תפוח מזן האני קריספ (בקליפה אדומה בהירה), חתוך לפלחים דקים
אופן ההכנה:
1. ממיסים 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך 3 דקות, עד לריכוך. מוסיפים מחצית מסיידר התפוחים, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהסיידר מתאדה ברובו. מוסיפים את יתרת הסיידר ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהבצל זהוב ומקורמל. מוסיפים את התימין, המרווה והצ'ילי הגרוס, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
2. מברישים את החלק החיצוני של כל פרוסת לחם בשמן זית. על החלק הפנימי של 4 פרוסות מניחים שכבה אחידה של הגבינות המגורדות, הבצל המקורמל ופרוסות התפוחים. סוגרים עם פרוסת לחם כשהצד המרוח בשמן זית כלפי מעלה.
3. מחממים מחבת יבשה ומטגנים את הכריכים, 1-2 בכל פעם, במשך 3-5 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. בדקה האחרונה של הטיגון, מוסיפים למחבת מהחמאה הנותרת. מגישים מיד חם.