רכיבים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תירס טחון דק
- 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח ים דק
- 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
- 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) רוויון
- 60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת + 30 גרם חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים יחד את קמח התירס, הקמח הלבן, הסוכר, הסודה לשתיה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצה, הריוויון והחמאה מומסת. מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים יחד עד לקבלת בלילה דלילה. היזהרו לא לערבב יותר מדי, אחרת החביתיות לא ייצאו אווריריות.
2. מחממים מחבת טפלון גדולה ויבשה על אש בינונית, מוסיפים 30 גרם חמאה וכאשר היא מבעבעת בקול, מוסיפים 1/3 כוס (80 מ"ל) מהבלילה - אם יש מקום לעוד חביתיות, יוצקים עוד 1/3 כוס במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני. מטגנים את החביתיות עד שהחמאה מבעבעת סביב הקצוות, הופכים, מטגנים 1-2 דקות נוספות ומוציאים לצלחת - החום ימשיך לבשל את החביתיות.
חוזרים על סעיף 2 עד שהבלילה נגמרת. מגישים את הג'וניקייקס חם עם יוגורט לצד ריבה מתוקה.