זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כוס שיבולת שועל
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 קמצוץ מלח
- 1/2 כוס קוקוס
- 1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאת שקדים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת ערבוב בינונית, מערבבים את שיבולת שועל עם הקינמון, אגוז המוסקט, המלח, הקוקוס והפקאן. יוצקים פנימה את שמן הזית, המייפל ותמצית הווניל ומערבבים היטב. לבסוף, מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים. אל תיבהלו אם נוצרים גושים - זה החלק הטוב בגרנולה.
3. משטחים את הגרנולה בשכבה אחת בתבנית המוכנה ואופים במשך 12 דקות. מוציאים, מערבבים בעזרת כף עץ או מרית כך שהיא לא תישרף בקצוות ומחזירים לתנור למשך 11-15 דקות נוספות, עד שהגרנולה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה. נותנים לה להצטנן לגמרי לפני שמאחסנים אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.