רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, כתוש
- 1 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ
- 450 גרם עלי תרד (מופשרים, אם הם קפואים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות אריסה
- 1/2 כוס ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
- 8 ביצים גדולות
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
- קמצוץ שבבי פלפל אדום מיובש
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לריכוך במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומאדים עוד דקה.
3. מוסיפים את התרד ומבשלים במשך 4-5 דקות - לעלים טריים או 1-2 דקות - לעלים קפואים שהופשרו.
4. מתבלים בכמון, כוסברה, מלח, פלפל ואריסה, ומבשלים עוד דקה.
5. מעבירים את התערובת לקערה של מעבד מזון או בעזרת בלנדר וטוחנים למרקם גס. מוסיפים את ציר המרק / ומבשלים עד למרקם סמיך וחלק.
6. מנגבים את המחבת ומשמנים אותה קלות. יוצקים את תערובת התרד למחבת, ובעזרת כף עץ יוצרים שמונה בורות עגולים.
7. שוברים בעדינות את הביצים לבורות, ומעבירים את המחבת לתנור. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהחלבונים יציבים, אך החלמונים עדיין רוטטים מעט. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, הכוסברה ושבבי הפלפל החריף, לפי הטעם. מגישים מיד.