רכיבים
- 2 עגבניות, חתוכת לקוביות גדולות
- 5 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- 3 כפות קטשופ
- 2 כפיות סוכר
- 50 מ"ל מים
- 1 כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 4 כפות שמן
אופן הכנת חביתת עגבניות סינית:
1. טורפים את הביצים עם המלח והפלפל השחור.
2. במחבת, מחממים 2 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים חצי מכמות הבצל הקצוץ ואת העגבניות. מטגנים יחד במשך דרה, תוך ערבוב בכף עץ.
3. מוסיפים את הקטשופ והסוכר מערבבים היטב.
4. יוצקים פנימה את המים, ומבשלים במשך 30 שניות.
5. מוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל, עד שהעגבניות רכות. מסירים מהאש ויוצקים את תכולת המחבת לקערה.
6. מנגבים את המחבת, ומחממים בה 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את הביצים ובעזרת מרית, מבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת, אך עדיין נוזלית.
7. מחזירים את העגבניות למחבת, ומערבבים ביחד במשך 40-50 שניות. מפזרים מעל את הבצל הנותר, ומסירים מהאש. מגישים על ערימת אורז לבן מהביל או סתם כחביתה משודרגת בארוחת הבוקר-צהריים-ערב.