זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 לחמניות עגולות קטנות
- 1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
- 1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
- 4 ביצים
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
אופן הכנת ביצה בקערת לחם אפויה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז - אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.
3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.
4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד עם סלט ירקות עשיר.