רכיבים
- 1 כיכר לחם גדולה*
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1 כוס פסטו בזיליקום קנוי
- 1/2 1 כוסות של תערובת גבינות מוצרלה, פרמזן ואף גבינה צהובה, מגורדות
אופן הכנת לחם נתלש עם גבינה ופסטו:
*גשו למאפייה איכותית וקנו כיכר לחם איטלקי או בגט גדול. כיכר לחם אחיד גם תספיק, אך הטעם יהיה שונה בהחלט.
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מניחים את כיכר הלחם על משטח יציב, ובעזרת סכין חד, חורצים חריצים אלכסוניים בעומק 5 ס"מ לאורך הכיכר, ונזהרים לא לחתוך את התחתית. חורצים חריצים אלכסוניים גם לצד השני, כך שתתקבל תבנית שתי וערב של קוביות.
3. יוצקים את החמאה המומסת בין קוביות הלחם, בעזרת כף, מטפטפים את הפסטו בין החריצים, ולבסוף מפזרים ביניהם את הגבינות המגורדות, עד שהחריצים מלאים לגמרי.
4. עוטפים את הלחם בנייר כסף, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש, לאפייה של 15 דקות. פותחים את נייר הכסף, חושפים את החלק העליון של הלחם, ואופים במשך 10 דקות נוספות.
מצננים מעט, ומגישים מיד.