רכיבים
- 4 פטריות פורטובלו גדולות, ללא רגל
- שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפות גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגורדת
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן הכנת ביצים אפויות בפטריות פורטובלו:
שימו לב שהפטרייה לא שטוחה מדי, אחרת הביצה תישפך, וגם לא עמוקה מדי, אחרת ייקח לביצה יותר זמן להיאפות והפטרייה עלולה להישרף לפני שהחביתה תהיה מוכנה.
כמו כן, זכרו: לא שוטפים את הפטריות. הן סופגות פנימה את המים ולא ייאפו היטב.
1. מחממים את התנור למצב גריל, ומרפדים תבנית בנייר כסף.
2. משמנים את הפטריות בשמן זית מבפנים ומבחוץ, ומפזרים על כל אחת מלח גס, פלפל שחור ואבקת שום. מסדרים את הפטריות בתבנית, וצולים בתנור במשך 5 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
3. מוציאים את הפטריות מהתנור, מעבירים את התנור למצב רגיל ומחממים לטמפרטורה של 200 מעלות.
4. שוברים ביצה לתוך כל פטרייה, מפזרים מעל גבינה מגורדת ואופים במשך 15 דקות. כשהביצים אפויות היטב, מוציאים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.