רכיבים
- 8 פרוסות לחם / חלה
- 1/3 כוס קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 1/8 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 4 ביצים
- 2/3 כוס חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות שמן קנולה
- לקישווט: חמאה, סירופ מייפל, אבקת סוכר
אופן הכנת פרנץ' טוסט:
רגע לפני: אם הלחם בבית מתחיל להתיישן ואתם לא מצליחים להיפטר ממנו, או שסתם בא לכם לחטוף ארוחה מהירה - זו התשובה. מתכון לפרנץ' טוסט מתקתק. אפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולחמם בתנור כשרוצים.
• בקערה גדולה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), הסוכר, הקינמון והמלח.
• בקערה קטנה טורפים היטב את הביצים.
• בהדרגה, מוסיפים את החלב לקערת החומרים היבשים תוך ערבוב נמרץ, אחריו את הביצים ואת תמצית הווניל. מערבבים הכל לבלילה אחידה וחלקה. אם נוצרים גושים, ניתן להיעזר במוט-בלנדר.
• מחממים מחבת פסים לחום בינוני-גבוה, מוסיפים את השמן ודואגים שיתפשט על כל המחבת.
• משרים את פרוסות הלחם בבלילה, 30 שניות לכל צד, ומעבירים למחבת.
• מטגנים במשך דקה וחצי-2 דקות או עד להזהבה, ומוציאים לנייר סופג.
• בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חם לצד חמאה. לחלופין, ניתן לחתוך את הפרוסות לרצועות ולהגיש עם סירופ מייפל לטבילה.