רכיבים
- 1 כוס קמח
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- לממרח הברוקולי:
- 1 ברוקולי טרי / 1/2 חבילת ברוקולי קפוא
- 4 ענפי בזיליקום - רק העלים
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כוס אגוזי קשיו
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פנקייקס וממרח ברוקולי:
רגע לפני: גליליות פיקנטיות ומרשימות שמכינים בקלות ובלי מאמץ: מתכון להכנת פנקייקס מלוחים במילוי ממרח ברוקולי וקשיו. החביתיות הרכות משתלבות נפלא עם מרקם הממרח הגרגרי.
הכנת ממרח הברוקולי:
• מפרקים את פרחי הברוקולי וחולטים אותם במשך 20 דקות במים רותחים.
• טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הממרח ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת משחה במרקם גס וגרגרי.
הכנת הפנקייקס:
• מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הביצה, החלב והמלח לבלילה אחידה וללא גושים, כדאי באמצעות מטרפה.
• משמנים מחבת טפלון, מניחים 2-3 כפות מבלילת הפנקייקס, ומבשלים במשך 2 דקות מכל צד.
רגע האיחוד:
• מורחים את ממרח הברוקולי על הפקנקייקס ומגלגלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!