רכיבים
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף סוכר (לא חובה)
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות חלב
- 2 כפות שמן או חמאה מומסת
אופן הכנת פנקייק בסיסי:
רגע לפני: אם יש משהו שכל אחד צריך לדעת להכין, זה פנקייק. מתכון בסיסי לפנקייקס שתשמחו לאמץ. הפנקייקים קלים מאוד להכנה, אפשר להוסיף מייפל, דבש, סירופ שוקולד או גבינה ויש לכם משהו מתוק וטעים לפתוח איתו את היום.
• מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והסוכר.
• מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את החלב והשמן או החמאה.
• בעדינות, מאחדים את קציפת הביצים עם קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים. אם הבלילה סמיכה מידי, ניתן להוסיף מעט חלב.
• מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה.
• מניחים 2 כפות שמן על המחבת החמה, יוצקים בעזרת מצקת מעט מהבלילה למחבת, ומטגנים עד שנוצרות בועות אוויר בחלק העליון, ואז הופכים מיד לצד השני. בדרך כלל, הפנקייקים שייטגנו ראשונים, ידרשו להבה גבוהה יותר בעת הטיגון.
אופן ההגשה: מגישים את הפנקייקים חמים. לכן, יש לטגן אותם סמוך להגשה או שניתן לשמור אותם בתוך תבנית חסינת אש שחוממה קודם לכן בתנור (כשהיא ריקה) על 200 מעלות במשך 15 דקות.
לצד הפנקייקס אפשר להוסיף מייפל, דבש, סירופ שוקולד, גבינה או פירות יער.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!