תפוחים הם הבחירה המושלמת אם אתם מחפשים נשנוש מהיר, בריא ואפילו די משביע. הם טובים למעיים וללב, עמוסים בוויטמינים ונוגדי חמצון ואין כמו הקראנץ' המספק של הביס הראשון.
עם זאת, כולנו יודעים מה קורה לתפוח חתוך שנשאר יותר מכמה דקות באוויר הפתוח. הוא מתחמצן במהירות ומקבל גוון חום שרחוק מלעורר תיאבון, בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.
אמנם ההשחרה לא הופכת את התפוח לבעייתי לאכילה, אך הצבע והמרקם שהופך למעט קמחי עשויים לגרום לנו לפזול לדברים אכילים מהירים אחרים, כמו חטיפים למשל, וחבל.
באתר wellandgood החליטו לבדוק את העניין לעומק וסקרו 5 שיטות שונות למנוע מתפוח חתוך להשחיר, החל משטיפה בתמיסת מי מלח, שימוש במיץ לימון ועד השרייה בסודה. אז מהי הדרך הטובה ביותר?
מלח מים מלח מים!
מומחי האתר הגיעו למסקנה שהשיטה הטובה ביותר היא השריית התפוחים בתערובת משני רכיבים נפוצים: מים ומלח.
מערבבים בקערה גדולה מלח גס ומים, עד שהמלח נמס, ביחס של 1/2 כפית מלח גס לכל כוס מים. טובלים בתמיסה את פרוסות התפוחים במשך 10 דקות ואז שוטפים היטב ושומרים את הפרוסות בכלי אטום עד לאכילתם.
איך זה עובד? תערובת המלח מייצרת ציפוי שמאט משמעותית את תהליך החמצון של התפוחים, מה ששומר על המרקם הפריך והצבע הבהיר והיפה שלהם.