1. עשבי תיבול ועלים
פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום, תרד ושאר עשבי תיבול ועלים ירוקים לא נועדו למקרר. הטמפרטורה הקרה גורמת להם לנבול ולהירקב מהר יותר. בנוסף, הם סופחים ריחות של מאכלים אחרים במקרר, מה שישפיע על טעמם.
היכן לאחסן אותם?
במדף פתוח בטמפרטורת החדר, במקום מוצל יחסית וללא שמש ישירה. כלי אטום במקרר הוא גם אפשרות, אך לטווח קצר.
2. עגבניות
אמנם עגבניות שורדות זמן רב יותר כשהן מאוחסנות במקרר, אך הקור הופך אותן לקמחיות ואיכותן נפגעת.
היכן לאחסן אותן?
שמרו את העגבניות בקערה פתוחה על השיש ואם אתם מעדיפים אותן קרות, פשוט הכניסו אותן למקרר 30 דקות לפני השימוש.
3. בננות, פירות הדר ופירות נוספים
הימנעו מלאחסן במקרר בננות, אננס, רימונים, פירות טרופיים כמו קרמבולה ופטאיה ופירות הדר כמו תפוזים, קלמנטינות ואשכוליות. מלבד הפגיעה באיכות הפירות בשל עלייה ברמות הפיטוכימיקלים, רמות הוויטמינים C ו-A יורדות וטריות הפירות אף היא נפגמת.
היכן לאחסן אותם?
במקום מוצל בטמפרטורת החדר, רצוי ללא שמש ישירה, לפחות לא ברוב שעות היום.
4. אבטיח ומלון
פירות אלה מקבלים פסקה משל עצמם כי במקרה שלהם, טמפרטורת המקרר מפחיתה את נוגדי החימצון שהם מכילים, מפסיקה את תהליך הבשלתם וטעמם נפגע.
היכן לאחסן אותם?
בטמפרטורת החדר - אך זה תקף רק אם האבטיח והמלון עוד לא נחתכו. אם כבר חציתם אותם לשניים, עטפו אותם בניילון נצמד, הכניסו לכלי אטום ושמרו במקרר עד שלושה ימים.
5. אבוקדו
פרי נוסף שמקבל קטגוריה בפני עצמו זה האבוקדו - וכן, אבוקדו זה פרי. בדומה למלון והאבטיח, גם תהליך ההבשלה שלו נעצר במקרר ולכן, אם האבוקדו אינו רך מספיק ולא בשל לאכילה מיידית, אל תשמרו אותו במקרר.
היכן לאחסן אותו?
בטמפרטורת החדר. אם אתם רוצים להאיץ את תהליך ההבשלה, הניחו את האבוקדו בקרבת בננות. כשהאבוקדו בשל לאכילה, העבירו אותו למקרר.
6. ירקות שורש
יש סיבה שהמציאו את המזווה: בטטות, שום, בצלים, גזרים, סלקים, תפוחי אדמה ושאר ירקות שורש צריכים לשהות בו ולא במקרר, כיוון שאז רמות הוויטמינים שלהם יורדות ואיכותם נפגמת.
היכן לאחסן אותם?
בטמפרטורת החדר, במקום מוצל וקריר, כשהם מאווררים ולא נמצאים בכלים סגורים או בסביבת לחות שעשויה לגרום לעובש.
7. שמן - מכל סוג
מקרר הורס את מרקמו של השמן, כל שמן, והופך אותו למוצק וקשה כך שאי אפשר לעבוד איתו.
היכן לאחסן אותו?
בטמפרטורת החדר, במקום מוצל, ללא שמש ישירה.
8. לחם
אנחנו לא יודעים מי ירצה להניח לחם במקרר, אבל למקרה שחשבתם לעשות את זה: אל. המקרר מקשה ומייבש את הלחם ומזרז את איבוד טריותו.
היכן לאחסן אותו?
עטוף בניילון או בכלי אטום בטמפרטורת החדר, במקום מוצל במטבח ולא חשוף לשמש ישירה. כדי לשמור על לחם לאורך זמן, ניתן לעטוף אותו היטב, רצוי סמוך מאוד למועד רכישתו, לאחסן אותו במקפיא עד חודש ולהפשיר לפני השימוש.