לאפרסקים, שזיפים, אפרשזיפים (אגב, הם לא הכלאה של אפרסק ושזיף, אלא רק זן של אפרסק), נקטרינות וכל הזנים שבאמצע יש גלעין גדול במרכזם.
לרוב, הפעולה הראשונה שנעשה כדי לאכול את פירות הקיץ האלה, זה לחצות אותם לשניים כדי לאפשר אכילה בטוחה.
עכשיו, אם הפרי קשה ומוצק, יהיה קל פשוט לחתוך אותו, אפילו ביד, בפס שחוצה אותו. אבל אם הפרי רך ובשל,. רוב הסיכויים שהפעולה הזו תגרום לנו לחטוף שפריץ לפרצוף או להימעך בחוסר חן אל תוך עצמו.
בלוגרית האוכל It's Holly פרסמה את הסרטון הבא באינסטגרם שלה והציגה טכניקה חכמה בפשטותה לחיתוך נכון של פירות קיץ, בעיקר אם הם בשלים ואתם רוצים לשמור על סימטריית חיתוך מחמיאה.
צפו - ואל תשכחו להודות לנו אחר כך: