גזרים הם נהדרים: פריכים, טעימים ובכללי, טובים לבריאות. אך הנה מבזק חדשות שיפתיע אתכם: אתם לא צריכים לקלף אותם - כל עוד אתם נותנים להם קרצוף הגון עם מים וסבון טרם האכילה. עם זאת, אם אין לכם מניעה לקלפם לפני הכנת מיץ תפוגזר עשיר, לכו על זה. אך דעו שזו מטלה מיותרת במיוחד בשלושת המצבים הללו:
כאשר אתם סוחטים אותם
כשמדובר במיצים, כל הפירות והירקות שאתם זורקים לתוך השייק שלכם, בסופו של דבר מקבלים כתישה ללא הכר ולכן, קילוף במקרה זה פשוט לא שווה את הזמן והמאמץ שלכם. בנוסף, בוודאי תרצו לקצור את היתרונות שיש לחומרים המזינים שבקליפה.
כאשר אתם מכינים מהם ציר
מרק ביתי ובמיוחד בחורף, זה עונג. אבל אם אתם פשוט משליכים את הירקות שבהם אתם משתמשים לפח לאחר הכנת הציר, אל תבזבזו את זמנכם בקילופם. הטעם לא יהיה שונה.
כאשר אתם צולים אותם
כשאתם צולים ירקות (יאם), אתם מבשלים אותם בטמפרטורה כה גבוהה ובמשך זמן כה רב, שקרוב לוודאי אפילו לא תשימו לב אם הקליפה עדיין עליהם או לא. תבחינו רק בטעם העשיר, הקלוי ו"למה אני לא יכול להפסיק לאכול את הגזרים האלה?".