כשמדובר בבישול ואפיה, כולנו עוסקים בניסויים. גם כשמדובר במתכונים ביזאריים כמו מאפינס אבוקדו, למשל, או בעוגת שכבות מורכבת ליום ההולדת של הבכור שלנו שיחול בקרוב.
אבל יש מקרה אחד שבו אנחנו לא מנסים אף מתכון חדש: בסעודה משפחתית חגיגית.
יש זמן ומקום לנסות את המתכון המסובך הזה שאתם כה משתוקקים לנסות. מפגש עם האנשים הקרובים והיקרים ביותר לכם, זה לא הזמן הנכון. צר לנו. עם הכנה של מתכון חדש, סביר להניח שתהיו כבולים למטבח כל הזמן ותפספסו נתחים גדולים מהשיחות המעניינות שמתרחשות בסלון.
בנוסף, כאשר אתם מנסים משהו שלא עשיתם בעבר, תמיד יש את האפשרות שהוא ינחל כישלון חרוץ. לא משנה כמה אתם מיומנים במטבח, מעט מאד יכול להכין אתכם לחוויה של מפלה בפני האורחים החשובים שלכם. הם כמובן יגידו לכם כמה זו מנה מוצלחת וערבה לחך, אך בלב יצטערו שנכנעו ללחציכם לטעום ממנה.
כאשר מבשלים לקבוצה, אנחנו תמיד בעד ללכת על בטוח. כמו: עוגת הגבינה המפורסמות שלנו או העוף הצלוי שאנחנו יכולים להכין בידיים קשורות מאחורי הגב עם כיסוי לעינינו, וכל זאת מתוך שינה.
בואו נבהיר את העניין: אתם בהחלט צריכים להמשיך ולנסות מתכונים חדשים, אבל כשמדובר באיזון בין שף לבין מארח, כנראה עדיף לנגן את הלהיטים שלכם ולא ליטול סיכונים מיותרים. מילה שלנו..