בלי הקדמות מיותרות, פשוט חשוב לדעת: שמן זית הוא כמו מיץ סחוט טרי - כלומר בהחלט יש לו תאריך תפוגה, אך הוא יחזיק מעמד בערך 20 חודשים, בתנאי שאתם מאחסנים אותו נכון.
הנה שלוש שיטות מומלצות לשמור על הזהב הנוזלי זמן רב ככל האפשר.
1. אחסנו במקום קריר וחשוך כמו בצד השיש או בתוך ארון. אור וחום מאיצים את תהליך ההתקלקלות של השמן. על אדן החלון או סמוך לתנור? שכחו מזה.
2. אל תמזגו את השמן לאחד מאותם בקבוקי זכוכית שקופים. אנחנו יודעים, הם כל כך יפים, אבל בקבוק מזכוכית ירוקה כהה מונע מאור תועה להיכנס פנימה.
3. הבריגו את מכסה הבקבוק חזק ככל האפשר, מה שימנע מאוויר לחלחל פנימה ולחמצן את השמן.