אשמח אם תשתפו את הפוסט שלי. קוראים לי נחמה לובל. אני חירשת מלידה. במשך שנים חלמתי להיות חובשת רפואת חירום. רציתי לסייע למי שזקוק לעזרה רפואית. אבל החלום הזה תמיד נתקל במחסומים. איך תתקשרי עם חולים ופצועים? איך תשמרי על ביטחונך האישי בזירות חירום? כל מי שפניתי אליו ידע להגיד למה אני לא מתאימה. מצד שני אף אחד לא ראה את הרצון העז שלי לתרום לחברה. עד שהגעתי ל"איחוד הצלה".
המטרה של איחוד הצלה היא להגיע ולטפל בחולה או פצוע בתוך דקות אחדות עוד לפני הגעת אמבולנס למקום. לפעמים, לאמבולנס לוקח זמן רב להגיע והדבר עלול להביא לאובדן מיותר של חיי אדם. באיחוד הצלה מתנדבים כ-3,000 חובשים, פרמדיקים ורופאים שמהווים יחד רשת הצלה אנושית. מוקד איחוד הצלה יודע לזהות באמצעות GPS את המתנדבים הקרובים ביותר לאדם שנזקק לעזרה ומזניק אותם לשם לטפל באיש או באישה עד הגעת האמבולנס.
באיחוד הצלה הסתכלו עלי אחרת. כשווה בין שווים. ראו את היתרון ולא את החיסרון. הבינו שאני לא שומעת ושזה יכול להוות בעיה בשטח, אבל התעקשו שאפשר להתגבר על כך. עברתי קורס חובשים של איחוד הצלה בהצלחה רבה וכשהגעתי לשטח דאגו בהנהלת הארגון שאפעל תמיד במסגרת צוות של חובשים ופרמדיקים. אני יוצאת לטפל במקרים מגוונים: אירועים לבביים, תאונות, פציעות שונות ועוד. אני שמחה מאוד לעזור.
ב-3 לדצמבר, מציינים ברחבי העולם את היום הבינלאומי לזכויות של אנשים עם מוגבלויות. המסר שלי לקראת היום הזה מופנה לחברה הישראלית. אם מגיע אליכם אדם עם מוגבלות ומספר לכם על החלום שלו, תחשבו למה זה יכול להצליח ולא על כל הסיבות שזה יכול להיכשל. תנו הזדמנות לאנשים עם מוגבלויות. זה יהפוך את ישראל למקום הרבה יותר טוב. ובהזדמנות זאת, שוב תודה לאיחוד הצלה שנתנו לי הזדמנות ואת הזכות להציל חיים.
(הפוסט של נחמה לובל. מתוך פייסבוק)
]]>