מסתבר, שכמעט מחצי התאונות לא מדווחות כלל וכלל על ידי המשטרה, מדוע? מחשש שהנושא יעלה לסדר היום הציבורי, ובכך יפגע במוניטין של משטרת ישראל.
במשטרה מתקשים להתמודד עם גל התאונות הזה, במיוחד בסיכום שבוע שכזה, שהקטל בכבישים גבה את חייהם של 12 בני אדם בתאונות קטלניות ביותר. זאת בשל אגף התנועה של משטרת ישראל סובל מחוסר משווע של שוטרים, ניידות ואופנועים. לפיכך משטרת ישראל נמנעת מלפרסם את כמות קרבנות תאונות הדרכים.
היום לפנות בוקר איבד את חייו גבר כבן 34 התנגש בעצמה עם מכוניתו בעמוד חשמל, הגבר נלכד ברכבו ומותו נקבע במקום. אתמול התרחשו שלוש תאונות קטלניות שבהם נהרגו שלושה בני אדם. בכביש החוף, קרוב למכון וינגייט, נהרג תושב אור עקיבא שחזר ממסיבת יום הולדתו ה-33. אופנוען צעיר כבן 26 איבד את חייו גם הוא, כאשר נפגע על ידי מכונית במהלך נסיעה עירונית. והולך רגל כבן 79 נדרס למוות בבית ים.
מוקדם יותר בסוף השבוע אבדו את חייהם במכה ארבעה חברים בתאונת דרכים קטלנית, לאחר שמכוניתם התנגשה ברכב מסחרי. באגף התנועה מתקשים לדווח בזמן אמת על התאונות הנוראיות, מפאת חוסר דובר שיעבוד במקום, הדובר האחרון התפטר לפני כחודש, מה שהשאיר את משטרת ישראל ללא דובר כבר יותר מחודש ימים. עוד הוסיפו אש למדורה כאשר הנחה המפכ"ל לקצינים שלא יתראיינו ללא נוכחות דובר, מה שהפך עוד יותר את הקטל בדרכים לסוד כמוס.
כמובן משטרת ישראל לא נשארה פראיירית נגד האשמות ושגרה לתקשורת הודעה: ״משטרת ישראל לא מזניחה את פעילות אגף התנועה, וכי בשנה וחצי האחרונות נרכשו עשרות ניידות חדשות והוחלפו הישנות. נוספו עשרות אמצעים לשוטרי תנועה, והכל זה בכדי להתגבר על הקטל הנורא בדרכים ולשמור על ערנות מוגברת, וכי משטרת ישראל נלחמת בכל כוחה נגד התופעה הקטלנית הזו. אך יש גם לזכור כי ישנם גופים ממשלתיים שהאחריות שלהם גם כוללת ובין היתר משרד התחבורה, הרשות הלאומית בדרכים ועוד כמה גורמים. לא קשורה הסיבה שאין דובר באגף התנועה, הבטיחות לא עומדת עליו. כל נסיון קישור בין שני הדברים מראה רק על חוסר מידע איך העניין מתנהל ורצון להוציא שם רע על משטרת ישראל".
]]>