משמעות הדבר היא שבוטלה רפורמת הגיור שהעבירו ח"כ לשעבר אלעזר שטרן, השר נפתלי בנט והשרה איילת שקד בכנסת הקודמת, לפיה כל רב עיר יכול לצרף אליו שני רבנים שיש להם כושר לדיינות או רבנות ולגייר ללא צורך בקבלת אישור מהרבנות הראשית. מעתה, יחויב כל רב עיר החפץ לגייר, לקבל אישור מהרב הראשי המכהן כנשיא בתי הדין הרבניים.
בתגובה להחלטה, שרת המשפטים איילת שקד טוענת כי העברת מערך הגיור ובתי הדין למשרד הדתות, מהווה קבירת התיקון לחוק הגיור. "נתניהו סגר על הראש שלנו עם החרדים בגלל הלחץ מליברמן באופוזיציה". לדבריה, ראש הממשלה נתניהו עשה זאת בניסיון לרצות את החרדים, והיא תפעל נגד הישנות מצבים כאלה. "לא יהיה מצב יותר שחוקים הנוגעים לענייני דת שאינם מקובלים על הבית היהודי, יעברו בקלות בגלל החרדים".
פרופסור רות הלפרין-קידר, יו"ר מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, מותחת אף היא ביקורת נגד המהלך. לטענתה, "העברת בתי הדין הרבניים מאחריות משרד המשפטים למשרד הדתות הנה הרסנית עבור הנשים בישראל. בתי הדין הרבניים המחילים דין בלתי שוויוני במהותו כלפי נשים יוצאו מהפיקוח האזרחי של משרד המשפטים, פיקוח המוחל על כל בתי המשפט ובתי הדין במדינת ישראל, ויעברו לפיקוח משרד שאין לו כל יכולות לפקח על ערכאה שיפוטית, משרד שסדר היום בו נקבע בהתאם להשקפות החרדיות על מעמדן של נשים".
למרות האשמותיה של שקד ותיאוריה של פרופסור הלפרין-קידר, דיברנו הבוקר עם דליה ו. - לדבריה, היא יודעת בדיוק מה תוצאות אותו גיור ללא פיקוח הרבנות הראשית. בנה של דליה, בוגר ישיבת הסדר, נישא בחופה כדת משה וישראל לצעירה שעברה הליך גיור שאינו עונה על דרישות ההלכה, "הודות" לרפורמת הגיור.
השר לשירותי דת ח"כ דוד אזולאי, ברך על החלטת הממשלה ואמר: "אני שמח שבתי הדין הרבניים חזרו לביתם הטבעי במשרד לשרותי דת לאחר תקופה ארוכה. אפעל לשיפור וייעול ממערכת בתי הדין הרבניים לטובת עם ישראל".
מנכ"ל משרד הדתות עו"ד עודד פלוס: "בתי הדין הרבניים יעברו אלינו כיחידת סמך. ישנה חשיבות גדולה בחיבור כל שירותי הדת תחת מקשה אחת, זה יקל הן על רושמי הנישואין במועצות הדתיות והן על הדיינים בבתי הדין. אנו מבינים את גודל האחריות והחשיבות".
]]>