לחם ופסטה ללא גלוטן הומצאו עבור חולי צליאק, אבל לאנשים שאין להם רגישות לגלוטן אין שום צורך להגביל את עצמם, ואין כל הצדקה מדעית לוותר על מוצרים העשויים מחיטה. בכל תפריט מאוזן לאנשים בריאים, חשוב שיהיו מוצרים מקמח חיטה, שיבולת שועל, כוסמין או שיפון, כגון: לחם מלא, פסטה, דייסות וכד' תזונתם של אנשים הנמנעים מגלוטן מבוססת בעיקר על פחמימות שבאות מתפוחי אדמה, מאורז ומתירס. הם נמנעים מדגנים מלאים, טעימים וזמינים כמו חיטה מלאה, שיפון מלא, שיבולת שועל וכוסמת. לדגנים האלה יתרונות תזונתיים כיוון שהם מכילים סיבים, ויטמינים ומינרלים התורמים לתחושת השובע וחשובים לתזונה מאוזנת.
דבר נוסף ונכון לגבי כל דיאטה, אם אתם חובבי מאפים ולחם טרי, מן הסתם שתרדו במשקל ברגע שתחליטו להוציא אותם מהתפריט היומי שלכם, אך - האם זה יצליח לטווח הרחוק? כמה זמן תוכלו לדבוק בדיאטה כזו המונעת מכם להנות מהמאכלים האהובים עליכם? אל תיפלו בפח של הדיאטות המהירות, רוב הסיכוי שלא תעמדו בזה, ולא רק שתעלו חזרה את כל מה שהורדתם, אלא תעלו אף יותר. הניסיון הראה שדיאטות הדורשות הימנעות ממאכלים רבים, לא מחזיקות מעמד לטווח הארוך.
כדי להצליח לרדת במשקל אין צורך לאכול אוכל של אנשים חולים, התהליך אמור להיות מהנה נוח ופשוט, המזון שצורכים בזמן דיאטה, אמור להיות דומה לתזונה הנוכחית שלכם. השינוי אינו בסוגי המאכלים, אלא בכמות ובאיכות. השינוי הוא קל ובריאותי שאמור להתאים לכל אחד באופן אישי, למשל: הפחתה בסוכר, הפחתה בבצקים, הגברת אכילת פירות וירקות, והגברת פעילות גופנית. בנוסף, הדעה הרווחת בין כל המומחים היא שדיאטה דלת גלוטן, ללא צורך אמיתי בהגבלת דגנים (רגישות לגלוטן) לא רק שאינה עוזרת, אלא אף הורסת, היא גורמת להפרת האיזון של החיידקים הטובים במעי הגס, וגורמת לירידה בתגובה החיסונית.
לסיכום: תאכלו בריא, תהנו מהתהליך.
אני השתכנעתי!
]]>