הכנס מיועד להורים לילדים עם חיך ושפה שסועים וכן להורים אשר מתעניינים בנושא לעתיד.
בכנס ישתתפו: ד״ר חנה שפירא, מומחית בגניקולוגיה ומיילדת, בבית חולים בני ציון, עינת הרף - כשדאי, פסיכולוגית אחראית בהתפתחות הילד בבית חולים מאיר, בנושא השפעה של שפה שסוע על היחסים הורה -ילד; פרופ׳ מאירה ווייס, לשעבר ראש הקתדרה בסוציולוגיה של הרפואה ע"ש רוז, האוניברסיטה העברית בירושלים, בנושא התמודדות עם חיך ושפה שסועים מול החברה; פרופ׳ דורון גוטהולף, מנהל היחידה לפסיכיאטריה של הילד ביה״ח אדמונד ולילי ספרא לילדים, שיבא - תל השומר, בנושא התמודדות רגשית של ילדים עם חיך ושפה שסועים. תכבד בהשתתפותה את הכנס שושנה דסלר-ג׳ייקובס, מנכ״ל הקרן לרפואה בישראל (הלב) –ארה״ב, וכן הנערה תמר שון בסיפור והתנסות אישית.
עמותת ׳שפת הלב׳ הוקמה ע״י הקרן לרפואה בישראל (הלב) ב2014, במטרה להגביר את המודעות, לסייע ולתמוך בהורים בתהליך ההתמודדות עם ילדים שנולדו עם חיך ושפה שסועה. העמותה פועלת על בסיס מתנדבים ממשפחות שחוו את ההתמודדות בעצמם, בעלי רצון להעביר הלאה את הידע והניסיון שצברו, ולתמוך במשפחות חדשות שמתמודדות עם הבעיה. העמותה גם מחלקת ציוד האכלה יקר, יחודי וחיוני, למאות פונים מדי שנה, עורכת נופשונים לאמהות, ומקיימת כנסים המיועדים למשפחות ולאנשי מקצוע בתחום ועוד. שירותי העמותה ניתנים ללא כל מטרות רווח, מתוך חזון של מודעות, הנגשה, תמיכה ואהבה. לצד הנהלת העמותה ומתנדביה פועלת גם ועדה מקצועית רפואית.
הכנס יתקיים ביום חמישי, י״ז סיון, ה-23 ביוני 2016, החל מהשעה 9 בבוקר, באולם קוט, קומת כניסה מרכז רפואי מאיר, רחוב טשרניחובסקי 59, כפר סבא.
]]>