לא רק בחלב, ישנם עוד כמה מוצרים שאתם חייבים לצרוך כל יום על מנת לספק לגופכם סידן. ספיגת הסידן בגוף תלויה בכמה גורמים: צריכה מספקת של שומנים בתפריט היומי, צריכה מספקת של ויטמיםן D, נטילת תרופות, עישון וצריכה גבוהה של קפאין, חומצה המצויה בעיקר בדגנים וזרעים.
1. תאכלו מוצר סויה ביום. כגון: אדממה, טופו המהווים מקור לחלבון, הסויה יכול להוות תחליף מצויין גם למוצרי חלב ולהוות מקור טוב לסידן וחיזוק העצמות.
2. שתי כפות טחינה גולמית ביום העשויה משומשום מלא - מכילה כ- 230 מ"ג סידן, היא אמנם מכילה ערך קלורי גדול לכפית אך היא דלת שומן ועשירה בחומצות שומן בלתי רוויות הכוללות אומגה 3 ו-6 החיוניות מאד לגופנו.
3. תאכלי כל יום 20 שקדים - יש בהם כ- 75% מהצריכה היומית המומלצת, הם עשירים בוויטמין E, השקד עשיר בשומן חד רווי המסייע לירידה של הכולסטרול הרע, ויכול להפחית את הסיכון ללקות בשבץ ובמחלות לב שונות.
4. חצי כוס תאנים מיובשות - צריכה של חצי כוס תאינם עמיובשות ביום מכילה כ- 145 מ"ג סידן המומלץ ביום, על אף הסוכר הרב שיש בהן, הן חשובות ומכילות גם מגנזיום המסייע להרפפיה של שרירי הגוף ומונע התכווצויות.
5. כוס אחת ביום של שעועית לבנה - מכילה 130 מ"ג סידן וכמות רבה של ויטמינים ומינרלים היא מכילה גם אשלגן ומסייע לתפקוד תקין של תאי העצב והשרירים.
יש עוד כמה מוצרים שכדאי לצרוך על בסיס יומי קבוע כגון: ברוקולי, דגנים, אגוזים ועוד.
]]>