פריצת דרך: מערכת חיסון תקינה שומרת על מוח צעיר

מסתבר שיש דרך להצעיר את המוח, מחקר חדש ופורץ דרך של 16 שנות מחקר בראשותה של פרופס' מיכל שוורץ חוקרת במכון לניורוביולוגיה במכון ויצמן, אשר זכתה בפרס בלומברג למדען המצטיין בתחום הרפואי על מחקר יוצא דופן הכרוך בעבודה רבה והתמדה במשך שנים. מראה כי קיים קשר ישיר בין המוח למערכת החיסון * מהם הגורמים לו להשאר 'צעיר' ולנצח מחלות שונות? (בריאות)

| כיכר השבת |
בניגוד למחקרים בתחום המוח בהם הפריכו את הקשר בין המוח למערכת החיסון, במחקר הנוכחי מביאה פרופס' שוורץ ממצאים חדשים המראים כי קיים קשר ישיר בין מערכת חיסון תקינה לבין תפקוד המוח. מחקריה מצביעים על כך, כי מערכת החיסון והמוח מקיימים בינהם דיאלוג קבוע החיוני לשמירה על תפקודי המוח, זיכרון, כישורי למידה, עמידה במצבי לחץ ואפילו דכאון. לפי הממצאים החדשים במחקרה טוענה, שכוונון מחדש של מערכת החיסון מסוגלת לגרום למוח להצעיר בכמה שנים לעזור לו לתפקד כמו שצריך להתגבר על מחלות נפש ולרפא את המוח מבעיות ניווניות מתפתחות.

הדעה הרווחת לפני המחקים החדשים פורצי הדרך שמציגה פרופס' שוורץ, הראו כי המחסום בין כלי הדם למוח מונעים כניסה של תאים ממערכת החיסון למוח. המוח כתוצאה ממחסום זה 'ויתר' על תמיכתה ויתרונותיה של מערכת החיסון שתפקידה המרכזי הוא להגן ולשקם מערכות שונות בגוף. מה שגרם למוח לתרגם את כניסתם של תאים ממערכת החיסון למוח 'כפלישה' ולחסל אותם. ובכך לגרום לפגיעה ביכולת החלמה של הרקמה. הטיפול במחלות שנגרמות כתוצאה מכך כגון: טיפול בפגיעות מוח וחוט שידרה הינו טיפול שניתן במחלות ניווניות כגון: אלצהיימר, ניוון שרירים. התוצאה מטיפול זה הוא חסימה שיוצרים תרופות אלו ומונעים את כניסתם של תאים ממערכת החיסון על מנת לשקם את המוח.

בעקבות כך ומשהתברר כי תרופות אלו רק הזיקו למוח ולהתפתחותו, הציעה פרופס' שוורץ שיטה מהפכנית על פי מחקריה במשך שנים אשר יגרמו למוח להצעיר בכמה שנים ולרפא את עצמו, היא הוכיחה במחקריה כי קיים קשר הדוק בין המוח למערכת החיסון ע"י רקמה מיוחדת המהווה מחסום בין הדם לבין נוזל המוח וחוט השידרה. מה שמהווה מערכת יחסים עמוקה בין שניהם. במצב של פגיעה במערכת העצבים חודר דרך מערכת זו תאים מבוקרים ממערכת החיסון אשר הם אלו שאחראים לריפוי והחלמה באופן ישיר.

למערכת החיסון יש תרומה רבה לא רק לחיזוק וחיסון הגוף אלא גם בכל מה שקשור בתפקודי המוח האחראי על יכולות נפשיות והתנהגותיות. "אדם בעל מערכת חיסון תקינה ובריאה" אומרת פרופס' שוורץ "יכול להתאושש מהר ולחזור לתפקד מבחינה נפשית והתנהגותית טוב יותר, מחלות הניוון" היא מוסיפה "אינן קשורות בהכרח להזדקנות המוח כפי שחשבו במשך שנים, הם בעצם קשורות למערכת חיסון לקויה"

היא גילתה במחקר שלה כי אנשים זקנים וחולים הלוקים במחלת השיטיון נמצא כי הממשק המחבר בין מערכת החיסון למוח שלהם חסום בשל ריבוי אינטורפן בטא, זהו חלבון המיוצר בגוף ותפקידו להלחם בדלקות. הוא יעיל במלחמה בדלקות לטווח הקצר, אך כאשר מדובר בייצור שלו באופן קבוע וכרוני הוא מצטבר בין מערכת המוח למערכת החיסון ומדכא את התקשורת בניהם וגורם לפגיעה ביכולת הריפוי של המוח.

בניסוי שנערך הוזרק נוגדן שמבטל פעילות חלבון זו לעכברי מעבדה. התוצאה הייתה: עלייה מיידית ביכולת הלמידה והזיכרון. התוצאה הכללית ממחקר זה העלתה כי הגברת חיזוקה של מערכת החיסון, על ידי החלשת החלבונים שממתנים את פעילותה מול המוח. עוצרת את המחלה הניוונית ומחזירה למוח יכולת תפקוד שוות ערך למוח צעיר. כדי לחזק את מערכת החיסון באןפן קבוע יש לשמור על תסונה מאוזנת וכושר גופני באופן קבוע.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית