סובלת מ'בוהן קלובה'?

אנשים רבים סובלים מבעית 'בוהן קלובה', בוהן עם עצם בולטת כלפי חוץ, עם פניה חדה לכיוון האצבעות. במקרים בהם יש גם סבל וכאב, יש רופאים הממליצים על ניתוח ויש על טיפול בדרכים שונות * אז מה כדאי לעשות במקרה של סבל וכאב מ'בוהן קלובה'? האם כדאי לנתח? מהם אופציות הטיפול השונות?(בריאות)

| כיכר השבת |
בוהן קלובה (הלוקס ולגוס) או "עצם בולטת", אנשים רבים סובלים מבעית 'בוהן קלובה', מופיעה אצל אנשים מבוגרים אך קיימת גם אצל צעירים. מצב זה שכיח יותר בנשים, קשור גם לנעילת נעלי עקב ולנטייה תורשתית.

ב'בוהן קלובה' קימת סטייה של עצם המסרק הראשונה לכיוון מרכז הגוף וסטייה של הבוהן החוצה ממרכז הגוף, מה שיוצר בליטה בבסיס הבוהן, הנקראת 'בוניון' . בתופעה זו נוכל לראות את הבוהן דוחפת את שאר האצבעות שגם מתעוותות ולעיתים נבחין כי האצבע השניה עולה על הבוהן ורוכבת עליה.

חשוב לציין שלא כל אדם עם 'בוהן קלובה' (אפילו אם מדובר בעיוות חמור) סובל מהמצב ובמקרים רבים לא נגרמת כל הפרעה, אם כי יש חשיבות רבה לשימוש בנעל מרווחת + מדרס מתאים להורדת לחצים מאזור הבוהן, ע"מ למנוע או עכ"פ להאט את קצב החמרת הבעיה הנ"ל.

כשמופיעות תלונות, הן כוללות כאב באזור ה'בוניון' ולעיתים כאב בבסיס האצבע השניה. הכאב ב'בוניון' נגרם בד"כ מנעל שלוחצת על האזור שהופך אדום ומגורה ומופיע לעיתים גם בהליכה יחפה או בנעילת נעל לא מתאימה.

הטיפול:

אם לא נגרמת כל הפרעה, אומר קורנפלד מבסד אורטופדיה, אני ממליצים לנעול נעל רחבה שלא תפעיל לחץ על ה'בוניון' + מדרס כנ"ל. לנשים מומלץ לא לנעול נעלי עקב שעלולות לגרום להחמרה הדרגתית של המצב. כשהמצב מחמיר והכאב גובר במפרק הבוהן או באצבעות פטיש, מה שמקשה על ההליכה והתפקוד היומיומי, מומלץ לחשוב על ניתוח ליישור הבוהן.

הניתוח המבוצע אורך בין 20 דק' לחצי שעה, עם אחוזי הצלחה גבוהים. לאחר הניתוח יש ללכת כשבועיים- שלוש עם נעל 'דרקו' (נעל עם סוליה קשיחה) עד החזרה לתפקוד הרגיל. ישנם עשרות שיטות וסוגי ניתוחים ל'בוהן קלובה' (הלוקס ולגוס).

לפי העיוות מחליט המנתח על דרך הטיפול. הסיכונים אינם גבוהים בניתוח הנ"ל. כי כל עוד אפשר לתפקד ביומיום עם טיפול שמרני- עדיף. אך אם הדבר מתחיל להטריד ולהפריע פיזית / אסתטית, מומלץ בהחלט לחשוב על התערבות כירורגית.

חשוב לדעת, כי מפרידי בהונות וסדים שמישרים את הבוהן לא גורמים לתיקון העיוות ויעילותם בעצירת התקדמות העיוות אינה ברורה ומוטלת בספק. לכן כדאי להקפיד להתייעץ עם הרופא המטופל ולר לקבל החלטות לבד.

המידע באדיבות מומחה האורטופדיה ר' יהודה קורנפלד מ"בסד אורטופדיה".

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית