סוכרים כוהליים - מלטיטול, וקסיליטול תחליפי הסוכר שנקראים 'ממתיקים מלאכותיים'
סוכרים המכונים 'רב סוכרים' - כמו עמילופקטין, עמילוז.
סוכרים המכונים 'חד סוכרים' - דוגמת דקסטרוז, גלוקוז, וסוכר ענבים
סוכר הפירות - פרוקטוזה.
כאשר אנו בוחנים חטיף או כל דבר אחר, ניתן לראות את רכיביו, בעיקר רוב החטיפים והמתוקים יהיו מורכבים מסוכר המוכר ולא מתחליפיו אלא אם כן מדובר בחטיף ללא סוכר. מוצרים המכונים 'דיאט', או ל'לא סוכר' מכילים בעיקר את תחליפי הסוכר המלאכותיים שהם בעצם גם סוכר בפני עצמם. מוצרים כגון: רסק עגבניות קטשופ, צ'יפס, תמרים, פירות יבשים ואפילו בקרקרים ובלחם המכילים כמות גדולה של סוכרים על כל תחליפיוו שמותיו כפי שציינו לעיל. חשוב מאד לקרוא מהם הרכיבים המרכיבים את האוכל שלכם על מנת להבין באיזה סוג סוכר מדובר, ובמידה והינכם חייבים להימנע מסוכר לפחות תדעו כמה ואיזה סוג מסתתר במזון אותו אתם אוכלים.
סילאן בריא יותר מסוכר?
סילאן הינו סוכר פירות המופק מתמרים המכונה בשמו הייחודי 'סילאן' אך אם נשים לב גם סוכר פירות נחשב כסוכר לכל דבר, ישנם מוצרי סילאן המעורבים עם סוכר לכן, יש שוב לשים לב לפירוט הרכיבים על המוצר. תמיד כדאי לרכוש סילאן מאה אחוז וגם דבש, כמובן שסוכר פירות המופק מהטבע עדיף על מלאכותי, אך יש להזהר ונהוג במידה סבירה עם הכמויות.
]]>